Kunnon guacamole tehdään tietenkin itse aidosta avocadosta. Ongelma vain usein on, että se muuttuu ikävän ruskeaksi juuri kun bileet ovat paranemaan päin ja sipsipusseja vasta availlaan. Ongelma on oksidoitumisessa, eli siinä että avocado on tekemisissä ilman kanssa.

Paras ratkaisu on tarjoilla dippiä pienissä kulhoissa, siten että loput guacamolesta on ilmatiiviisti suljettuna jääkaapissa. Kostuta muovikelmua hieman oliiviöljyllä, ja laita kelmu ilmatiiviisti guacamolekulhon päälle oliiviöljypinta alaspäin, siten että kelmu on kiinni dipissä. Öljy ja muovi tekevät yhdessä totaalisen ilmatiiviin kuoren guacamoledipin päälle, jolloin se säilyy nätin vihreänä koko illan.

 

Lähde: Cookinglight.com

Kuva: fredredhat/Shutterstock.com

Kommentit

kommenttia