Kaasugrilli Salerno, Grillikauppa.comin valikoimasta. Taranto grillin ”isoveli”. Salernossa on neljä poltinta ja sivukeitin. Tässä grillissä käytettävyys paranee hienosti.

unnamed5

Grillin ulkonäköön sekä käytettävyyteen vaikuttavat grillin ovet alatasolla. Saat runsaasti säilytystilaa ja kaasupullon piiloon ovien taakse. Tässäkin mallissa on huomioitu käyttöturvallisuus kannen tuplapellityksen avulla. Vaikka grilli on todella kuumana sisältä, niin ulkokuori on siedettävä jopa kosketella. Turvallisuus on hienosti huomioitu.

Sivupoltin on integroitu ja laskettu hieman alemmaksi. Näin mahdollinen tuuli ie kauheasti häiritse keittämistä. Lisäksi sivupolttimen kantta, kannattaa ja pystyy käyttämään hienosti tuulensuojana. Laskutilaa on hyvin. Kun sivupoltin ei ole käytössä saat kaksi tasoa.

Pietso-sytytin toimii ryhdikkäästi. Säätönupit aiheuttivat hieman hämmennystä. Säätönuppien logiikka kannattaa huomioida, varsinkin sivukeittimen säädön kanssa. Se on toiseksi viimeinen oikealta, ei viimeinen. Posliiniemaloidut lämmönjakolevyt kaikilla polttimilla tarkoittaa kestävyyttä.

WP_20150516_20_50_50_Pro

Valurautaisten ritilöiden ja parilan jako on tässä 2/3. Kun lihatuotteet ovat grillatessa kuitenkin pääosassa, niin tämä antaa tilaa valmistaa ruokaa isommallekin porukalle.  Kiinteä ylätaso on myös huomioitava. Ei säätömahdollisuutta, mutta saat nostettua ruoat hyvin suojaan suoralta lämmöltä. Parila on käännettävissä ja esimerkiksi kalat saavat hyvän paistoalustan.

Salerno on väriltään tumma ja pinta on helppo pyyhkiä ja pitää puhtaana. Puhdistaminen onnistuu hienosti mikrokuituliinan avulla. Lisäksi rasvapellit on helposti irrotettavissa, joten säännöllinen huolto ja puhdistus on helppoa. Kahden vuoden takuu, oikein huollettuna on hyvä lisä.

Kokeilin lähes kaikkien grilliin laitettavien ruokien kanssa ja lopputulos todella hyvä. Grillistä saat lämpöä ja pienen opettelun jälkeen löydät varmasti oikeat asennot lämmönhallintaan.

Aina tarvitsee etsiä hyvät ja huonot asiat. Huonoa minun mielestä on ainoastaan se kasaamisen sietämätön vaikeus. Kun kuitenkin malttaa miettiä sekä lukea ”manuaalin” nousee tämäkin grilli käyttökuntoon. En tiedä miksi tykästyin tähän Salerno grilliin. Hinta ei ainakaan ole paha. Summana kaikkeen – ottaisin ehdottomasti omalle terassille! I lööv Salerno!

unnamed3

PS: Valmistin tällä grillillä valmistin ehdottomasti parhaimmat grilli ribsit, mitä koskaan.  Tuli kaunista, hieno pinta ja niin helposti syötävät. Katso resepti: TÄÄLTÄ.

 

Tilaa Salerno edullisesti: TÄSTÄ.

Tutustu Taranto kaasugriilliin: TÄSTÄ

Poimi resepti: Maailman parhaimmat ribsit

Katso Grillukauppa.comin suositukset TÄSTÄ

Teksti ja Kuva: Timo Sankala / Habanero Kitchen

WP_20150516_20_50_21_ProWP_20150516_20_51_42_ProWP_20150516_20_53_39_Pro

Kommentit

kommenttia