Gordon Ramsay näyttää oheisella videolla miten riisi, tuo monen aterian perusraaka-aine, kannattaa valmistaa. Vinkit videolla ja suomennettuina alla.

  • Ramsayn riisilajikevalinta on basmati.
  • Aloita mittaamalla oikea määrä riisiä (tässä 400g) ja huuhtelemalla riisi juoksevan veden alla siivilässä. Käytä kylmää vettä.
  • Mausta riisi muutamalla kardemummanpalolla ja rusotähtianiksella. Kannattaa lisätä myös suola ja pippuri jo ennen kuin riisin on keittänyt.
  • Gordonin peukalosääntö keittämiseen: 1 osa riisiä, 1,5 osaa vettä (tässä tapauksessa siis 600 ml vettä). Käytä jälleen kylmää vettä.
  • Laita kansi kattilan päälle ja kattila liedelle. Anna veden kiehahtaa, sitten alenna lämpöä ja anna riisin hautua 8 – 10 minuuttia.
  • Älä koske kattilan kanteen vaikka mieli tekisi.
  • Poista kardemummat ja anikset.
  • Pöyhi riisiä esim. haarukalla niin että siitä tulee ilmavaa.

 

Lähde: Gordon Ramsay

Katso myös:

Kommentit

kommenttia