Tämä feikkiherkku näyttää makealta mutta onkin suolainen, vähän kuin kuppikakun näköiset lihapullat. Ohje videolla ja suomennettuna alla.

Mitä tarvitaan

  • 1 tai 2 bataattia (yht. 450 g kuorittuna)
  • 4 kananmunaa
  • ripaus jauhettua valkosipulia
  • pala juustoa (esim. Red Leicester)
  • kourallinen seesaminsiemeniä
  • 250 g tuorejuustoa
  • ruohosipulia
  • kourallinen parapähkinöitä
  • punasipulimarmeladia

Vaiheet

  1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Vuoraa uunivuoka (30 x 24cm) silikonipaperilla.
  2. Kuori ja paloittele bataatit pieniksi ja laita lasikulhoon.
  3. Peitä kulho muovikelmulla ja laita mikroon 6 – 7 minuutiksi.
  4. Erottele munien keltuaiset valkuaisista, kumpikin omaan kulhoonsa.
  5. Raasta juusto.
  6. Sekoita tehosekoittimella bataatti, juusto, keltuaiset, valkosipuli, suola ja pippuri pyreeksi.
  7. Vispaa valkuaiset vaahtomaiseksi.
  8. Kaada valkuainen asteittain bataattiseokseen ja sekoita seos tasaiseksi. Pidä seos kuohkeana, älä vatkaa.
  9. Kaada seos silikonipaperilla vuoratulle uunivuoalle ja paista 10 – 12 minuuttia.
  10. Levitä pöydälle iso astiapyyhe ja sen päälle leivinpaperi. Ripottele leivinpaperille seesaminsiemeniä tasaisena kerroksena.
  11. Poista paistettu taikina vuoasta ja aseta seesaminsiementen päälle.
  12. Rullaa pois paistossa mukana ollut paperi päältä, sitten kääri koko komeus uuteen leivinpaperiin.
  13. Anna jäähtyä ainakin tunnin verran.
  14. Sekoita tuorejuusto, ruohosipuli ja pähkinät.
  15. Avaa kääretorttu ja levitä pinnalle ohut sipulimarmeladikerros.
  16. Pursota tuorejuustoseos marmeladikerroksen päälle.
  17. Rullaa torttu taas kokoon ja tarjoile!

 

Lähde: Sorted

Katso myös:

Kommentit

kommenttia