Usko tai älä, mutta avokado on hedelmä.

Kuten muutkin hedelmät, se sopii hyvin pirtelön raaka-aineeksi. Es Pokat on raikas pirtelöjuoma, jota juodaan Indonesiassa lounasaikaan ilmeisesti hyvinkin yleisesti. Se ravitsee ja viilentää trooppisessa ilmastossa, miksei myös täällä vähemmän trooppisessa Suomessa.

Kuten niin monesta muustakin legendaarisesta juomasta, Tastemade on tehnyt tästäkin kauniin ohjevideon. Ei muuta kuin valmistamaan ja maistelemaan tätä indonesialaisten avokadoherkkua! Suomennos reseptistä alla.

Mitä tarvitaan – kahta annosta varten

  • 4 kypsää Hass -avokadoa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 5 dl pieniä jääpaloja
  • suklaasiirappia koristeeksi

Vaiheet

  1. Halkaise avokadot ja poista siemenet.
  2. Lisää vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta niitä n. minuutin ajan. Anna veden jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Lisää tehosekoittimeen jääpalat, sokerivesi ja kuoritut avokadot.
  4. Sekoita n. minuutin ajan, kunnes seos on tasainen
  5. Koristele tarjoilulasien reunat suklaasiirapilla ja kaada pirtelö laseihin.
  6. Herkuttele!

 

Lähde: Tastemade

Katso myös:

Kommentit

kommenttia