Marskin ryyppy on epäilemättä tunnetuin ja legendaarisin suomalainen ryyppy.

Reseptin kehitti Mannerheimin adjutantti Ragnar Grönvall.

Marskin ryypyn resepti on varsin yksinkertainen:

  • 1 l akvaviittia
  • 2 cl vermuttia
  • 1 cl giniä

Piripintaan, kiitos!

Marskin ryyppy kaadetaan aina piripintaan. Tapa juontaa juurensa Venäjän armeijasta, missä upseerien työsuhde-etuihin kuului yksi vodkaryyppy lounaalla ja kaksi ryyppyä päivällisellä. Työsuhde-edusta oli tietenkin otettava kaikki irti, joten ”lakisääteiset” ryyppylasilliset kaadettiin aina piripintaan.

Piripintaan kaadettu ryyppy oli monille Marskin vieraille hankala paikka – vapisevin käsin juomansa kumonneet vieraat saivat usein kuulla ivallisia lohkaisuja huonosta suorituksestaan. Ryypyn onnistunut kumoaminen kertoi toisaalta myös ampumakäden vakaudesta – täriseväkätiset vieraat tuskin olivat upseeriainesta!

 

Katso myös:

Vodkainspiraatiota

Lisää aikuisten juomia

Lähde: Makuja / Savon Sanomat

Kommentit

kommenttia