Vietnamin suurimmassa kaupungissa Ho Chi Minhissä (ent. Saigon) on avattu maan ensimmäinen McDonald’s ravintola. Uuden McDonald’sin menun tuotteet maksavat noin 1 – 2 euroa, ja listalta löytyy klassikoiden lisäksi mm. McPork – sianlihaburger. Ravintolassa on 350 asiakaspaikkaa ja ympäri vuorokauden palveleva drive-in linja, jonka läpi pärisee jatkuvana virtana nälkäisiä moposkootterikuskeja.

Uuden Mäkkärin bisnes on lähtenyt loistavasti käyntiin. Ravintola on kertonut jopa 20 000 asiakkaan päivittäisistä kävijämääristä. McDonald’sin on kuitenkin tehtävä paljon töitä vakuuttaakseen asiakkaat laadustaan, koska kilpailijoilla KFC:llä ja Burger Kingillä on jo ravintoloita Vietnamissa. Big Mac ei myöskään ole hintansa vuoksi koko kansan herkku, koska se maksaa yli kaksinkertaisesti katukioskilla myytäviin nuudelikeittoihin verrattuna.

Vietnamin valloituksensa jälkeen McDonald’s -ravintoloita löytyy nyt 119 maasta. Vielä Mcdonald’silla on kuitenkin valloitettavaa, onhan maailmassa noin 196 maata. Erityisen vähän McDonald’seja on vielä Afrikassa.

Katso oheinen video niin tiedät millaista McDonald’sin avajaispäivänä oli!

 

Lähteet: CNN, L.A. Times. Suomessa aiheesta uutisoi Makuja.fi

Kommentit

kommenttia