Onko tapanasi uudelleenlämmittää eiliseltä jäänyttä riisiä?

Ei ehkä kannattaisi, koska asiantuntijoiden mukaan ruokamyrkytyksiä aiheuttavat bakteerit kasvavat erityisen hyvin riisissä.

Jos kuitenkin päätät käyttää eilistä riisiä, niin pari asiaa on syytä muistaa: Riittävä kuumentaminen ja nopea jäähdytys. Kuumentaminen tulisi tapahtua paistamalla tai keittämällä, ja sopiva kuumentamisaika on noin 30 minuuttia.

Lähes yhtä tärkeää kuumentamisen lisäksi on nopea jäähdyttäminen, koska ruokamyrkytystä aiheuttavat bakteerit leviävät nopeasti 30 – 40-asteisessa riisissä. Jäähdyttämisen voi tehdä vesihauteessa tai ulkona.

Varmin tapa on kuitenkin keittää riisiä vain sen verran kuin uskoo tulevan syödyksi yhdellä kertaa.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja
Pasta- ja risottoherkkuja

Lähde: Ruokala.net / Expressen

Kommentit

kommenttia