Tämä sushi on valmistettu rakkaudella niille, jotka eivät halua syödä mitään merenelävää.

Sushi on yksi suosituimmista ruokatrendeistä ja siitä on kehitetty mitä ihmeellisimpiä variaatioita. Kaikki eivät kuitenkaan välitä kalasta ja muista merenelävistä, tai eivät sitä ruokarajoituksien vuoksi pysty syömään.

Tämän loistavan sushimestarin reseptin myötä voit tehdä ja syödä maukasta sushia, ilman huolta merenelävien suhteen. Tämä on myös mitä mainioin tapa tarjota sushia myös niille juhlavieraille, jotka eivät syö kalaa ja mereneläviä.

Rohkene kokeilla myös muita ainesosia reseptissä olevien tilalla tai lisänä.

Tarvitset:

  • Yksi nippu roomansalaattia
  • 1 kurkku
  • puolikas punasipuli
  • 1 tomaatti
  • 1 avokado
  • 2 höyrystettyä parsaa
  • vesikrassia
  • bambumatto

Tee näin:

1. Valmista kääre roomansalaatista

Screenshot 2017-05-21 at 22.51.46

 

  1. Leikkaa salaatinlehdistä paksuimmat varsiosat pois alaosasta. Kiehauta salaatinlehtiä kiehuvassa vedessä vain hetken ajan (3-5 sek.), kunnes lehti pehmenee. Laita lehdet suoraan kattilasta jääveteen ja anna jäähtyä.
  2. Asettele salaatinlehdet talospaperille kuivumaan ja taputtele kevyesti paperilla kuivaksi. Leikkaa tämän jälkeen lehtien keskeltä paksut osat pois.
  3. Asettele salaatinlehdet kelmulla käärityn bambumaton päälle. Asettele lehdet tiiviisti vierekkän ja taputtele kevyesti liitoksia yhteen.

 

Screenshot 2017-05-21 at 23.01.59

2. Lisää täytteet ja kääri

  1. Viipaloi kasviksista ohuita paloja pituussuunnassa. Kurkusta ja sipulista voi tehdä myös ohuita rengasmaisia siivuja.
  2. Lisää sushiriisi ja täytteet keskeltä alareunaa kohti.
  3. Kääri rullaksi bambumaton avulla kevyesti puristaen. Kun rulla on valmis, lisää tiiviisti kelmua sen päälle. Tämä pitää rullan koossa leikkaamisen aikana.
  4. Leikkaa rullasta noin 1,5 cm:n kokoisia paloja kelmuineen.
  5. Irrota kelmu ja asettele palat tarjoilulautaselle.

Katso videolta tarkemmat ohjeet ja tyylit.

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jotka haluaisivat maistaa sushia ilman mereneläviä.

Lähde: Youtube / Hiroyuki Terada

Kommentit

kommenttia