Harmittavatko raa’at avokadot? Tässä tulee ratkaisu!

On varsin ikävää huomata kotona ostaneensa raa’an – tai ylikypsän – avokadon. Tässä pari niksiä joilla vältät raakojen avokadojen tuoman mielipahan:

Kurkista kannan alle

Avokadon alapäässä on pieni kanta jonka saa helposti irroitettua. Jos kannan alunen on vaalean vihreä, on avokado vielä raaka. Jos se puolestaan on ruskea, on avokado jo ylikypsä. Avokado on juuri sopivan kypsä silloin kun kannan alunen on tumman vihreä.

 

Nopeuta kypsymistä uunin avulla

Aseta avokado alumiinifolioon ja sata-asteiseen uuniin 10 – 15 minuutiksi. Näin raakakin avokado pehmenee juuri sopivasti – ei enää päivien odottelua!

 
Katso myös:
Avokadoherkkuja

Kuva: David Monniaux

Kommentit

kommenttia