Aamu kuin aamu on pilalla siinä vaiheessa kun kahvimukiin valahtaa maitotölkistä pari klimppiä.

Tällaiset tilanteet saattavat pian olla historiaa – Kalifornian yliopiston tiedemiehet ovat nimittäin kehittäneet 3D-printattuja korkkeja, joiden nanoteknologiset reseptorit pystyvät aistimaan maidon bakteeritason. Maidon tuoreuden voi siis jatkossa ehkä tarkistaa sekoittamalla maitoa hieman purkissaan niin että sitä osuu korkin sisäpintaan – korkki vaihtaa väriä jos maito on jo mennyt vanhaksi.

 

Alustavien tutkimustulosten mukaan uusi teknologia vaikuttaa erittäin lupaavalta. Ihan pian sitä ei kuitenkaan kannata odottaa kauppoihin, koska tutkimus on vasta alkuvaiheissaan ja teknologiaa ei olla päästy vielä tuotteistamaan.

Siihen asti on syytä luottaa vanhaan kunnon nuuhkaisumenetelmään.

 

 

Katso myös:

Lisää ruokatiedettä

 

 

Lähde: HuffPost

Kuva: ProjectManhattan

Kommentit

kommenttia