Oxfordin Yliopiston tutkimus kertoo, että kahvin mausta puhuttaessa värillä on väliä.

Kahvikupin väriä selvitettiin 36 koehenkilön ryhmällä. Koehenkilöt maistelivat samaa kahvia kolmenlaisista kupeista: Vaaleaninisistä, valkoisista ja läpinäkyvistä. Muita eroja kupeilla, kahvilaaduilla tai koeasetelmalla ei ollut.

Kokeen tulokset kertovat, että valkoinen kuppi saa kahvin maistumaan voimakkaalta ja kitkerämmältä kuin läpinäkyvästä tai sinisestä kupista juotuna. Sinisestä tai läpinäkyvästä kupista juotu kahvi koettiin puolestaan makeammaksi ja miedommaksi. Suurta eroa läpinäkyvän ja sinisen kupin välillä ei havaittu.

Tutkijoiden mukaan tulokset saattavat johtua siitä, että valkoisen kupin ja ruskean kahvin värierot luovat voimakkaan kontrastin, joka vaikuttaa näköhavainnon kautta myös makuaistimukseen. Vahva kontrasti voimistaa siis koettua makua.

Mitä tästä opimme? Jos haluat kahvistasi makeampaa, niin et tarvitse niin paljon sokeria kun käytät vaaleansinistä kuppia!

 

Katso myös: Lisää kahvi-inspiraatiota

Lähde: MTV, alkuperäistutkimus

Kommentit

kommenttia