Chorizo on monipuolinen espanjalaismakkara. Sitä voi grillailla sellaisenaan, sitä voi laittaa salaattiin tai sitä voi käyttää täytteenä, kuten tässä tapauksessa. Oheisella videolla Gordon Ramsay näyttää miten chorizo tuo uusia maku-ulottuvuuksia uunikanaan, pitäen samalla kanan mehevänä ja riittävän kosteana uunissa.

Koska Gordon on tunnetusti melko hätäinen kokki, alla videon vaiheet kohta kohdalta.

Täyte

  1. Kuori ja pilko chorizo. Lisää paistinpannuun ja perään loraus oliiviöljyä.
  2. Pilko sekaan sipulia ja valkosipulin kynsi.
  3. Lisää pannuun tuoreita timjaminlehtiä.
  4. Siivilöi pannuun tarhapapuja, mausta suolalla ja pippurilla
  5. Lisää vielä muutama rkl puolikuivattuja tomaatteja

Kanan valmistelu

  1. Lisää suolaa ja pippuria kanan sisään.
  2. Kaada täyte sisään. Painele sitä niin että se levittyy kanan sisälle tasaisesti. Tämä auttaa kanan tasaisessa paistumisessa.
  3. Työnnä lopuksi kokonainen sitruuna kanan sisään.
  4. Loraus oliiviöljyä kanan päälle + suolaa ja pippuria + 1 tl paprikajauhetta.
  5. Hiero oliiviöljypaprikaseosta jotta se imeytyy nahkaan.

Paistaminen

  1. Lisää syvään uunivuokaan 40 ml valkoviiniä ja 40 ml vettä.
  2. Laita kana vuokaan ja lisää vuokaan myös timjaminkorsia makua tuomaan.
  3. Peitä vuoka tiiviisti alumiinifoliolla.
  4. Paista 1 tunti 180 asteessa. Sitten ota alumiinifolio pois ja laita uuniin vielä 30 minuutiksi. Näin kana saa rapean kuoren.
  5. Purista kanan sisällä olleesta sitruunasta mehu vuokaan, ja sekoita muiden vuoassa olevien nesteiden kanssa. Siivilöi neste kulhoon.
  6. Käytä siivilöimääsi paistonestettä kastikkeena täytteelle ja kanalle.
  7. Herkuttele!

 

Lähde: Gordon Ramsay

Katso myös:

Kommentit

kommenttia