Britannian standardi-instituutti on julkaissut virallisen ohjeen täydellisen teen keittämiseksi. Mukana ohjeen kehittämisessä olivat mm. Britannian teetuottajien järjestö, teekauppakomitea ja maatalousministeriö – ohje on siis ainakin rautaisten ammattilaisten käsialaa. Tässä tärkeimmät kohdat ohjeistuksesta:

Maito ensin

Tämä saattaa shokeerata monia teenjuojia, mutta näin todella on: Maito kuuluu kaataa kuppiin ennen teetä.

Täydellinen teepannu

Pannun tulisi olla posliinia, ja sen tulisi olla 74 – 78 mm leveä. Korkeutta optimaalisella pannulla tulisi olla 83 – 87 mm.

Haudutus

Optimaalinen haudutusaika on kuusi minuuttia. Teetä tulisi olla vähintään kaksi grammaa per 100 ml vettä.

Tarjoilulämpötila

Tee tulisi tarjoilla 60 – 85 -asteisena, jotta makuelämys on täydellinen Mitä kuuluu sinun täydelliseen teehetkeesi?

Katso myös: Lisää teeinspiraatiota
Lähde: Independent Kuva: Teekanne GMBH

Kommentit

kommenttia