Anijsmelk on perinteinen hollantilainen maitojuoma, joka on maustettu aniksensiemenillä ja sokerilla. Hollannissa sitä on tapana keittää erityisesti kylminä talvi-iltoina, ja se toimii mitä ilmeisimmin hyvänä yömyssynä ja unentuojana. Kansanlääketieteessä anisruohoa pidetään myös karminatiivina, eli vatsavaivoja helpottavana luonnontuotteena. Katso siis Tastemade-kanavan julkaisema video ja keitä kunnon mukilliset Anijsmelkiä!

 

Mitä tarvitaan

  • 7 dl täysmaitoa
  • 1 rkl anisruohon siemeniä
  • 2 rkl hunajaa

 

Vaiheet

  1. Laita maito ja aniksensiemenet kattilaan
  2. Säädä lieden lämpö asetukselle 2/6. Anna maidon kiehua hiljalleen
  3. Lisää hunaja ja anna kiehua hiljalleen 5 – 10 minuuttia
  4. Ota kattila pois liedeltä
  5. Kaada lämmin maito metallisiivilän läpi, niin että aniksen siemenet suodattuvat pois
  6. Tarjoile lämpimänä

 

Lähde: Tastemade

Kommentit

kommenttia