Kaikki tietävät, että alkoholi ei ole suuressa määrin nautittuna mikään terveysjuoma. Näin liiallinen alkoholinkäyttö vaikuttaa elimistön tärkeisiin sisäelimiin.

 

1. Sydänlihan heikentyy

  • Sydänlihassairaus eli kardiomyopatia on alkoholisteilla varsin yleinen sairaus. Se aiheuttaa jatkuvaa uupumusta, rytmihäiriötä ja hengenahdistusta. Se myös altistaa sydänkohtauksille.

 

2. Aivot rapistuvat

  • Alkoholin suurkulutus tuhoaa aivoja monin tavoin. Yleisiä oireita ovat mm. masennus ja muistihäiriöt.

 

3. Munuaiset vaurioituvat

  • Alkoholi lisää virtsan eritystä ja kohottaa verenpainetta. Nämä vaikutukset aiheuttavat erityistä rasitusta munuaisille, jotka eivät pysty toimimaan tehokkaasti äärimmäisen rasituksen alla. Pahimmillaan tuloksena voi olla pysyvä ja hengenvaarallinen munuaisvaurio.

 

4.Haiman toiminta häiriintyy

  •  Liiallinen alkoholinkäyttö voi johtaa haimatulehdukseen, joka on jo itsessään vakava sairaus. Pitkittyessään haimatulehdus voi kehittyä myös diabetekseksi.

 

5. Maksakirroosi voi yllättää

  • Tappava maksakirroosi ei ole vain kaikkein pahimpien rapajuoppojen ongelma, vaan se voi kehittyä varsin salakavalasti melkein kenelle tahansa. Noin 5000 suomalaista kuolee vuosittain maksakirroosiin. Käy testaamassa maksa-arvosi ja vähennä juomista, jos lääkäri niin suosittelee.

 

 

Katso myös:

Lähde: Iltalehti / Medical Daily

Kuva: Lumpytrout

Kommentit

kommenttia