Kosteus, lämpö, happi ja valo – siinä kahvin pahimmat viholliset.

Tässä viisi tapaa pilata kahvi yllämainittuja elementtejä hyväksikäyttäen:

1. Kaadat kahvin pois omasta pakkauksestaan

Kahvipakkaus on suunniteltu kahvin säilyvyyttä silmälläpitäen, joten se on myös paras paikka säilyttää kahvia.

2. Jätät pakkauksen auki kahvia annosteltuasi

Happi nimensä mukaisesti hapettaa kahvin, ja tekee siitä ikävän makuista. Älä siis jätä kahvipakkausta auki, vaan sulje se mahdollisimman tiiviisti.

3. Säilytät kahvia kosteassa paikassa

Kahvipakkausta ei kannata säilyttää esimerkiksi liesituulettimen päällä, koska liedeltä nouseva kosteus voi pilata sen.

4. Säilytät kahvia valoisassa paikassa

Jos rikoit sääntöä numero yksi ja kaadoit kahvin lasipurkkiin, niin älä nyt ainakaan säilytä lasipurkkia ikkunalaudalla. Auringon uv-säteet tärvelevät kahvin maun.

5. Säilytät kahvia lämpimässä paikassa

Kahvi säilyy paremmin viileässä kuin lämpimässä. Jääkaappiin sitä ei kuitenkaan tarvitse laittaa, vaan maltillinen huoneenlämpö riittää.


Katso myös:
Lisää kahvi-inspiraatiota
Lisää niksejä

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia