Kesälomalla on oikeus herkutella ja unohtaa kevään dieetit.

Nyhtöpossu on varmasti yksi nerokkaimmista keksinnöistä — se on mureaa, mehevää ja ihanan makuista!

Tässä reseptissä opit valmistamaan herkullisen jättileivän, jonka voit syödä itse tai jakaa kavereidesi kanssa. Se sisältää valtavan määrän kaloreita ja rasvaa, mutta kyllähän sitä voi hyvällä omatunnolla kokeilla ainakin kerran.

Ainekset:

  • 1 possunkyljys, josta kalvot on poistettu (tämä on tärkeää luiden irrottamisen kannalta)
  • 1 suuri ranskanleipä
  • 1/2 dl sulaa voita
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 suurta sipulia (karamellisoituna)
  • 2 rkl hienonnettua ersiljaa
  • Suolakurkkuja
  • Keltasipulia siivutettuna

Mausteseos:

  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl pippuria
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl chilijauhetta (jätä pois, mikäli et pidä tulisesta)

Kuorrutus:

  • 2 2/5 dl BBQ-kastiketta
  • 1/2 dl hunajaa
Youtube / Tasty

Youtube / Tasty

Valmistusohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 150 asteeseen
  2.  Asettele kyljykset folion päälle.
  3. Sekoita mausteseoksen mausteet kulhossa keskenään. Hiero seos tämän jälkeen tasaisesti ja kauttaaltaan kyljyksen ympärille.
  4. Kääri folio kyljyksen ympärille ja valmista, että paketti on tiivis. Käytä lisää foliota tarvittaessa. On erittäin tärkeää, että lihasta valuva neste pysyy kypsennettäessä folion sisäpuolella.
  5. Paista kyljystä uunissa 3 – 3 1/2 tunnin ajan, kunnes liha on mureaa.
  6. Poista folio lihan ympäriltä ja vedä luut varovaisesti ulos. Voit käyttää apuna veistä, mikäli tämä tuottaa vaikeuksia.
  7. Sekoita kulhossa hunaja ja BBQ-kastike. Hiero seos tasaisesti ja varovaisesti lihan ympärille.
  8. Paahda kyljystä 5 minuutin ajan, kunnes kuorrutus alkaa kuplia ja muuttuu ruskehtavaksi. Aseta vetäytymään.
  9. Halkaise leipä ja vala voita molempien lohkojen sisäpuolelle. Ripottele seesaminsiemeniä leivän päälle ja paahda uunissa 5 minuutin ajan. Pidä leipää silmällä, sillä se palaa helposti.
  10. Siirrä lihat varovaisesti leivät väliin. Käytä apuna esimerkiksi pitkäteräistä veistä, jotta liha ei hajoa palasiksi. Lisää väliin sipulit, persilja ja lopuksi leivän yläpuoli.
  11. Siivuta leipä noin 5 senttimetrin paksuisiksi siivuiksi ja herkuttele!

(Voit katsoa tarkemmat valmistusohjeet yllä olevasta videosta)

Tässä on sinulle tuhti leipä, joka ei jätä vieraitasi nälkäisiksi.

Jaa tämä resepti ystävillesi, jotka rakastavat BBQ:ta ja mureaa nyhtöpossua!

Kommentit

kommenttia