Kahvin juomisellekin on suositusrajansa.

Suomalaiset ovat kovaa kahvittelijakansaa – itseasiassa suomalaiset juovat nuppia kohden ylivoimaisesti eniten kahvia koko maailmassa. Kahvittelu on onneksi pääosin terveellinen tapa: Säännöllisen kahvinjuonnin on todettu ehkäisevän mm. diabetesta sekä Alzheimerin ja Parkinsonin tautia.

Kaikella on kuitenkin rajansa, niin myös terveellä kahvittelulla. Liiallisen kahvinjuonnin haittavaikutukset ilmenevät eri tavoin eri ihmisissä, mutta yleisiä oireita ovat mm. univaikeudet ja rytmihäiriöt. Eräiden suositusten mukaan kofeiininsaanti tulisi rajoittaa 400 milligrammaan per päivä. Tämä vastaa kolmea – neljää kupillista kahvia.

Raskaanaolevien syytä kiinnittää kahvitteluun huomiota

Perusterveille yksilöille ajoittainen ylenmääräinenkään kahvittelu tuskin aiheuttaa ongelmia, mutta raskaanaolevien tulisi kiinnittää asiaan enemmän huomiota. Runsaan kofeiininsaannin on näet todettu voivan lisätä keskenmenon riskiä ja sikiön pituuskasvun heikkenemistä.

Raskaanolevien suositellaan kofeiinisaannin rajoittamista 200 milligrammaan päivässä. Tämä vastaa siis 1 – 2 kupillista päivässä.


Katso myös
Lisää kahvi-inspiraatiota
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: MeNaiset

Kommentit

kommenttia