Saat sipulista sitä enemmän makua irti, mitä pienemmäksi sen maltat hienontaa.

Tämä pätee esimerkiksi salaatteihin. Voit kuitenkin säästää aikaasi ja vaivaasi eräiden ruokien kanssa – nimittäin silloin kun valmistat muhennosta, kastiketta, keittoa tai muuta pitkään haudutettavaa ruokaa.

Kokki Aki Kinnunen kertoo Makuja.fi:n haastattelussa, että hitaasti haudutettavissa ruoissa isoiksikin paloiksi jätetty sipuli ehtii luovuttaa makunsa. Nopeasti valmistuksen jälkeen tarjoiltaviin ruokiin sipuli kuitenkin tulisi pääsääntöisesti pilkkoa pieneksi, Kinnunen vinkkaa.

Voit siis jättää huolettomin mielin sipulin vähän isommiksi paloiksi haudutettuihin ruokiin.

 

Katso myös:

Herkkuja joissa sipuli pääosassa

Lähde: Makuja

Kommentit

kommenttia