Nämä hunajaiset banaanikuppikakut vievät kielen mennessään!

 

Tarveaineet

  • 3,5 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl vähäsuolaista voita, sulatettu
  • 3,5 dl muussattua banaania (n. 4 kypsää banaania)
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl vaniljauutetta (vaniljasokeri käynee myös)

kuorrute:

  • 3 dl tomusokeria
  • 1 dl huoneenlämpöistä, vähäsuolaista voita
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/8 tl kanelijauhetta

 

Ohje

  1. Vatkaa kuorruteainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi (4 – 5 min)
  2. Esilämmitä uuni 175-asteiseksi
  3. Aseta paperivuoat tavalliseen 12 kupin muffinssivuokaan
  4. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri, ruokasooda ja suola.
  5. Tee vehnäjauhoseoksen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan voi, banaanisurvos, kananmunat ja vanilja. Sekoita.
  6. Jaa taikina muffinssivuokiin.
  7. Paista 25 –  30 min, kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos muffinssista. Anna muffinssien jäähtyä täysin.
  8. Kuorruta kuppikakut ja lisää kunkin kakun päälle banaaninsiivu
  9. Herkuttele!

 

Lähde: Everyday Food / Martha Stewart

Katso myös:

Kommentit

kommenttia