Aiotko tarjoilla vieraillesi juustoa?

Ajattelitko ottaa juustot jääkaapista hieman ennen vieraiden tuloa ja asetella ne kaikki yhdelle juustolautaselle? Väärin. Seuraavilla vinkeillä vältät yleisimmät ja karkeimmat juustomokat.

Tiedosta nämä asiat:

1. Kylmä juusto ei maistu miltään

Jos haluat vieraidesi maistavan juustojen aromit, anna niiden lämmetä huoneenlämpöisiksi noin tunnin ajan ennen tarjoilua. Arvokkaita juustoja ei kannata pilata tarjoamalla niitä jääkaappikylminä ja mauttomina!

2. Älä änkeä kaikkia juustoja yhdelle juustolautaselle

Juustoja on vaikeaa leikata, jos niitä on liikaa yhdellä juustolautasella.

3. Älä leikkaa juustoa valmiiksi ”käteviksi” kuutioiksi

Juustokuutiot muuttuvat koviksi koppuroiksi juustolautasella. Ne myös näyttävät halpamaisilta. Anna vieraiden itse leikata sopivat siivut juustoa lautasilleen.

4. Aseta voimakasmakuisimmat juustot omalle tarjoilulautaselleen

Kaikki eivät pidä esimerkiksi homejuustosta, joten se kannattaa tarjoilla omalta lautaseltaan.

5. Leikkaa juustosta siivuja sen muotoa myötäillen

Juusto kuuluu leikata siten, että esimerkiksi ympyräsektorin mallinen juustokimpale säilyy muodossaan loppuun asti.

6. Varaa jokaiselle juustolle oma veitsi

Näin juustojen maut ja aromit eivät sekoitu

Katso video yllä!

Katso myös:

Lähde: CHOW

Kommentit

kommenttia