Granaattiomena on sekä hyvää että terveellistä. Granaattiomenan suosiota Suomessa on ehkä vähentänyt kuitenkin sen vaikea käsiteltävyys. Käsittely ei kuitenkaan ole vaikeaa, kun tietää oikeat niksit ja tekniikat. Tässä kolme tärkeintä niksiä granaattiomenan käsittelyyn, olkaa hyvät!

1. Viipalointi

Granaattiomenan rakenne on sellainen, että sisällä olevat syötävät siemenet ovat kuudessa eri viipaleessa. Tätä tietoa kannattaa hyödyntää kun viipaloi granaattiomenaa.
Viipalointi käy parhaiten tähän tyyliin:


2. Siementen irrottaminen, tyyli 1

Granaattiomenan siemenet uppoavat, kun taas siementen väleissä oleva syömäkelvoton aines kelluu. Saat siis eroteltua syömäkelpoisen aineksen syömäkelvottomasta irroittamalla siemenet veden alla.


3. Siementen irrottaminen, tyyli 2

Kaikkein yksinkertaisin (mutta ei ehkä nopein) tapa irrottaa siemenet kuorestaan on yksinkertaisesti naputtaa puulusikalla puolitetun hedelmän kuorta. Näin helppoa se on:


Katso myös: Granaattiomenaherkkuja

Kommentit

kommenttia