BuzzFeed keräsi videolleen seitsemän vinkkiä onnistuneempia hedelmäostoksia varten – alla suomennokset.

 

1. Persikat

 

2. Avokadot

  • Avokadon paksumman pään pohjassa on pieni ”varsinupukka”. Ota nupukka irti ja katso miltä sen allaoleva hedelmäliha näyttää. Jos hedelmälihan väri on ruskea, on avokado ylikypsä. Jos väri on vihreä, avokado on hyvää syötäväksi. Tsekkaa täältä avokadoherkkuja.

 

3. Mangot

 

4. Vesimeloni

 

5. Omenat

  • Väristä riippumatta omenan kuoren tulisi olla tasalaatuinen ja rypytön. Granny Smith sopii hyvin piirakoihin, Fuji ja Gala sellaisenaan syötäviksi. Tsekkaa täältä omenaherkkuja.

 

6. Cantaloupemeloni

  • Älä valitse liian vihreää yksilöä (kuten videolla kohdassa 1:24). Kuoren tulisi olla naarmuton ja pohjan tulisi tuntua pehmeähköltä. Tsekkaa täältä cantaloupeherkkuja.

 

7. Appelsiinit

  • Kuten vesimelonin, appelsiinin tulisi tuntua mahdollisimman painavalta kokoonsa nähden – nämä yksilöt ovat mehukkaimpia. Tummat ja vaaleat kohdat kuoressa voivat kertoa kuljetuksenaikaisista vioittumista. Kypsän appelsiinin pohja myös tuoksuu makealta. Tsekkaa täältä appelsiiniherkkuja.

Kommentit

kommenttia