Pasta on ruokapöydän kruunaamaton – ja ehkä osin aliarvostettukin – kuningas. Näillä nikseillä nostat pastan sen ansaitsemaan arvoonsa.

 

1. Laadukkaat ainekset

  • Sijoita hieman enemmän jauhoihin, niin saat huomattavasti paremman lopputuloksen. Parasta pastaa saat hienoksi jauhetusta ”00-jauhosta”. Käytä vapaiden kanojen munia – niiden keltuaiset ovat ravinteikkaammat ja paremman makuiset.

 

2. Hanki itsellesi 100 gramman ”pastakuppi”

  • Näin sinun ei tarvitse joka kerta punnita jauhoja uudelleen. Jokaista sataa grammaa kohden tarvitset yhden kananmunan ja ripauksen suolaa. Näin saat aikaiseksi yhden henkilön pasta-annoksen.

 

3. Hyvä koostumus vastaa muovailuvahaa

  • Vaivaa taikinaa kunnes se tuntuu muovailuvahalta.

 

4. Kietaise taikina muovikelmuun

  • Jos laitat taikinan jääkaappiin mätkiintymään ilman kelmua, se kuivuu.

 

5. Leikittele muodoilla

  • Yksi helppo ja hauska pastamuoto on fartelle. Fartelle-muotoja saat aikaiseksi puristamalla nelikulmion mallisia pastasuikaleita keskeltä, niin että tuloksena on rusetin muoto.

 

6. Mannasuurimot

  • Kun pastat ovat saaneet muotonsa, anna niiden mätkiintyä hetken aikaa mannasuurimoilla kevyesti kuorrutetun leivinpaperin päällä. Mannasuurimot eivät pilaa pastan muotoja, toisin kuin vehnäjauho voi joskus tehdä.

 

7. Varmista veden riittävyys

  • Varmista että kattilassa on vähintään 2/3 enemmän vettä kuin pastaa, kun keität sitä. Tällöin pastalla on riittävästi tilaa kypsyä ja turvota.

 

 

Katso myös:

Lähde: Sorted Food

 

Henri Isometsä / Herkkusuu uutiset

Kommentit

kommenttia