60 sekuntia viittaa tässä tapauksessa tämän mukikakun valmistusaikaan – ei suinkaan sen syömiseen kuluvaan aikaan. Tämä mukikakku ei nimittäin mukissa vanhene varmasti puoltakaan minuuttia!

Tarveaineet (2 annosta varten)

  • 1 iso kananmuna
  • 0,5 dl valkoista sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 1 rkl kasviöljyä
  • 1/8 tl vaniljaa
  • 1 rkl kookosraastetta
  • 2 rkl paahdettuja mantelilastuja
  • 1,5 rkl suklaamuruja
  • 3 rkl maitoa
  • 0,5 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl tomusokeria
  • 1/4 tl kaakaojauhetta koristeluun, tai tarpeen mukaan

Ohje

  1. Vatkaa muna, sokeri, suola, 2 rkl kaakaojauhetta, voi, kasviöljy ja vanilja kunnes seos on tasapaksua. Sekoita kookosraaste, suklaamurut ja mantelilastut sekaan. Vatkaa lopuksi joukkoon myös maito.
  2. Laita vehnäjauho pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon leivinjauhe. Kaada jauhoseos taikinaan ja vatkaa kunnes seos on jälleen tasainen
  3. Jaa taikina puoliksi kahteen mukiin. Koputa mukeja pöytää vasten hieman jotta ilmakuplat lähtevät.
  4. Laita mukit mikroon, yksi kerrallaan. Paista kumpaakin mukikakkua täydellä teholla 45 sekunnin ajan. Ensimmäisten 30 sekunnin aikana ei näytä tapahtuvan mitään, mutta viimeisen 15 sekunnin aikana kakku nousee.
  5. Ota mikrosta ja anna jäähtyä 3 min
  6. Koristele annokset tomusokerilla ja kaakaojauholla
  7. Herkuttele!

 

Lähde: Food Wishes/Allrecipes

Katso myös:

Kommentit

kommenttia