Kana on vähärasvaisuutensa vuoksi ihan konstikas grillattava: Se saattaa ulkoapäin näyttää jo kärvähtäneeltä, mutta olla sisältä silti raaka. Tässä Jamie Oliverin kaverin DJ BBQ:n vinkit kanan grillaamiseen.

 

1. Käytä kaksia pihtejä

  • Yksiä raa-alle lihalle, yksiä kypsälle. Näin vältät salmonellavaarat.

 

2. Kerää hiilet grillisi pohjalle siten, että toisella puolella on tyhjää

  • Voit paremmin kontrolloida ruoan kypsymistä: hiilipuolella kana saa rapean pintansa, ja hiilettömällä puolella liha kypsyy läpikotaisin.

 

3. Jos marinoit, varmista ettei öljyä jää kanan pintaan marinoinnin jälkeen.

  • Marinoidun kanan pinnalta tippuvat öljypisarat nostavat liekkejä, mikä voi käräyttää kanasi pilalle.

 

4. Aseta kana ensin nahkapuoli alaspäin grillin kuumalle puolelle

  • Paista kuumalla puolella pari minuuttia per puoli

 

5. Peitä grilli kannella

  • Kansi rauhoittaa liekkejä, joita syntyy väkisinkin kanan nahasta putoilevista rasvapisaroista

 

6. Aseta kananlihat grillin hiilettömälle puolelle

  • Anna kananlihojen kypsyä kannen alla epäsuorassa lämmössä 35 – 40 min. Tarkkaile lihojen kypsymistä ja kääntele välillä.

 

Lähde: Jamie Oliver

Kommentit

kommenttia