Taitavaksi kokiksi kasvaminen vaatii muutakin kuin isojen ja näyttävien temppujen osaamista: Pienillä rutiineilla on ratkaiseva merkitys. Omaksu siis nämä ja helpota elämääsi keittiössä!

 

1. Estä leikkuulautasi lipsuminen

  • Aseta märkä talouspaperi tai rätti leikkuulaudan alle ennen kuin alat pilkkoa.

 

2. Pidä veitsesi terävinä

 

3. Käytä essua

  • Essu suojaa vaatteitas rasvalta, viiniltä ja monelta muulta ikävältä töhnältä. Sen avulla on myös helppo kantaa aina mukanaan keittiöpyyhettä.

 

4. Käytä keittiöpyyhettä

  • Kanna mukanasi keittiöpyyhettä aina kun kokkailet. Sen avulla pyyhit liat ja veitset eri ruokalajien käsittelyn välissä. Se auttaa myös kuumien pannujen ja kattiloiden käsittelyssä.

 

5. Pyhitä yksi kulho roskille

  • Ruoanlaiton aluksi kannattaa ottaa yksi kulho kuoria ja muita biojätteitä varten. Näin sinun ei tarvitse jatkuvasti rampata roskakorilla.

 

6. Pese ruoanlaittovälineesi jo ruokaa laittaessasi

  • Ruoanlaitto on mukavampaa kun maltat pestä ruoanlaittovälineesi heti niitä käytettyäsi. Ruokailu saattaa maistua myös paremmalle kun tiedät että tiskivuori ei ole niin suuri kuin se voisi olla.

 

 

Katso myös: Lisää näppäriä keittiöniksejä

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia