Keittiövelhoksi näillä vinkeillä!

Taitavaksi kokiksi kasvaminen vaatii muutakin kuin isojen ja näyttävien temppujen osaamista: pienillä rutiineilla on ratkaiseva merkitys. Omaksu siis nämä ja helpota elämääsi keittiössä!

1. Estä leikkuulautasi lipsuminen

Aseta märkä talouspaperi tai rätti leikkuulaudan alle ennen kuin alat pilkkoa.

2. Pidä veitsesi terävinä

Ota tavaksi teroittaa veitsesi silloin tällöin. Katso täältä ohjeet.

3. Käytä essua

Essu suojaa vaatteitasi rasvalta, viiniltä ja monelta muulta ikävältä töhnältä. Sen avulla on myös helppo kantaa aina mukanaan keittiöpyyhettä.

4. Käytä keittiöpyyhettä

Kanna mukanasi keittiöpyyhettä aina kun kokkailet. Sen avulla pyyhit liat ja veitset eri ruokalajien käsittelyn välissä. Se auttaa myös kuumien pannujen ja kattiloiden käsittelyssä.

5. Pyhitä yksi kulho roskille

Ruoanlaiton aluksi kannattaa ottaa yksi kulho kuoria ja muita biojätteitä varten. Näin sinun ei tarvitse jatkuvasti rampata roskakorilla.

6. Pese ruoanlaittovälineesi jo ruokaa laittaessasi

Ruoanlaitto on mukavampaa kun maltat pestä ruoanlaittovälineesi heti niitä käytettyäsi. Ruokailu saattaa maistua myös paremmalle kun tiedät että tiskivuori ei ole niin suuri kuin se voisi olla.

 

Katso myös:

Lisää näppäriä keittiöniksejä

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia