Nykyään voi ostaa jos jonkinlaisia laihdutuspillereitä ja ihmerohtoja painonpudotuksen avuksi. Monien pillereiden oletetut vaikutukset perustuvat joko ns. placebo-vaikutukseen, tai sitten pelkkään markkinamiehen taitavaan myyntipuheeseen. Katsotaanpa mitä tieteellisesti todistettuja painonpudotusniksejä AsapSCIENCE-kanavan videolta löytyy.

  1. Liikunta. Kaikki tietävät, että liikuntasuorituksen aikana palaa kaloreita tehokkaimmin kuin millään muulla keinoilla. Nykyään tiedetään myös, että liikunnan jälkeen keho jatkaa kalorien polttamista myös nukkuessa. Liikuntasuorituksen aikana lihakset käyttävät energianlähteinään nopeita hiilihydraatteja. Painonpudotuksen kannalta paras vaihe alkaa kuitenkin vasta suorituksen jälkeen nukkumaanmennessä: Lihakset alkavat polttaa rasvasoluja.
  2. Älä skippaa päivän pääaterioita. Jos jätät aterioita väliin, tulet nälkäiseksi. Nälkäisenä aivosi alkavat vaatia rasvaisia ja sokeripitoisia, epäterveellisiä ruokia. Älä siis anna liskoaivoillesi yliotetta, vaan syö säännöllisesti ja hyvin. Aamiainen on erityisen tärkeä ateria tässä suhteessa. Myös ruokavaliolla on väliä: proteiinipitoiset ruoat ja vähärasvaiset maitotuotteet pitävät nälän loitolla pitkään.
  3. Syö keittoja ja smoothieita. Kun soseutat ruoka-aineet keitoksi tai smoothieksi, niiden sisältämät ravintoaineet imeytyvät mahassa hitaammin. Tämä auttaa pitämään nälän loitolla pitempään.
  4. Laske kaloreitasi. Pidä ainakin karkeaa muistilistaa ruokavaliosi kaloreista, näin et tule vahingossa syöneeksi jotain mikä sisältää koko päivän kaloritarpeet. Esimerikiksi cappuccino sisältää 100 kaloria, kun taas kahvi mustana ilman sokeria sisältää 10 kaloria.
  5. Hanki pienemmät lautaset. Tämä voi kuulostaa triviaalilta, mutta tutkimukset todistavat, että ihmiset syövät vähemmän jos heillä on käytössään pienemmät lautaset. Isolle lautaselle tulee helposti ottaneeksi liikaa ruokaa, ja monelle meistä ruoan poisheittäminen on hankalaa (eikä se toki ole ekologistakaan).
  6. Nuku hyvin äläkä stressaa. Unettomuus ja stressi lisäävät riskiä sortua ahmimiseen.

 

Lähde: AsapSCIENCE

Katso myös:

Kommentit

kommenttia