Kananliha on grillijuhlien suosikki. Näillä kuudella Allrecipes-kanavan niksillä onnistut varmasti.

 

1. Varmista tasainen kypsyminen

  • Peitä kananpalat muovikelmulla ja hakkaa niitä kevyesti lihanuijalla. Näin kananpaloista tulee tasaisempia, jolloin ne kypsyvät grillissä tasaisemmin ja paremmin.

 

2. Marinoi

 

3. Esilämmitä grillisi erittäin kuumaksi

  • Kana kannattaa grillata ensin kuumassa, sitten pudottaa lämpötilaa hieman grillauksen edetessä. Grillin puhdistaminen käy myös kätevämmin, kun liekit ovat kuumia – harjaa grilliritilät messinkiharjalla ja öljyä ne.

 

4. Käytä pihtejä

  • Pihtejä käyttämällä kananpalat pysyvät mehukkaina. Haarukka tai muu terävä työkalu tekee kananpaloihin reikiä, joista mehukkaat nesteet valuvat liekkeihin, tehden kanasta kuivaa.

 

5. Voit kiehauttaa marinadin ja käyttää sitä kastikkeena

  • Kiehauta marinadia muutaman minuutin ajan ja valele kananpalat sillä. Kiehauttaminen on tärkeää, jotta mahdolliset bakteerikannat kuolevat.

 

6. Testaa kypsyys

  • Helpoin tapa testata kananpalojen kypsyys on puolittaa yksi niistä. Lihassa ei tulisi näkyä yhtään vaaleanpunaista sävyä.

 

Tsekkaa täältä Herkkusuun herkullisimmat kanareseptit!

Kommentit

kommenttia