Jogurtissa on paljon hyvää: Se on täynnä kalsiumia, D-vitamiinia ja probiootteja. Se on myös paljon monikäyttöisempää kuin moni tietää.

Tässä viisi toimivaa mutta varsin yllättävää tapaa käyttää jogurttia ruoanlaitossa:

 

 

1. Pastakastike

Tee esimerkiksi tavallisesta tomaattikastikkeesta hieman kermaisampaa ja kalsiumpitoisempaa lisäämällä siihen lusikallinen kreikkalaistyyppistä jogurttia

 

 

2. Majoneesin korvike

Jogurtti toimii vähärasvaisena ja -kalorisena majoneesin korvikkeena dipeissä, kanasalaateissa ja ”paholaisen munissa

 

 

3. Marinadi

Jogurtin lisääminen marinadiin kannattaa: Jogurtin sisältämä kalsium aktivoi lihassa entsyymejä jotka hajottavat proteiineja – tuloksena erityisen pehmeä ja murea pihvi.

 

 

4. Tuorejuusto

Tuorejuusto maistuu hyvältä esimerkiksi leivän päällä tai croissantin sisällä, mutta siitä puuttuvat jogurtin probiootit ja kalsium. Jogurtista voit itse valmistaa terveellisempää tuorejuustoa suodattamalla sitä esimerkiksi kahvifiltterin läpi jääkaapissa yön yli.

 

 

5. Leipomusten kermankorvike

Jogurtilla voit korvata smetanan, kerman ja maidon monissa resepteissä. Esimerkiksi paahtovanukas ja suklaamousse saavat aivan uudenlaista kuohkeutta jogurtista.

 

Miten sinä käytät jogurttia ruoanlaitossa? Kommentoi!

 

 

Katso myös:

Lisää jogurtti-inspiraatiota

 

 

Lähde: Today

Kommentit

kommenttia