Perunamuusin valmistaminen ei ole rakettitiedettä, mutta siinäkin voi epäonnistua. Tässä viisi yleisintä virhettä perunamuusin valmistamisessa.

 

1. Valitset väärän perunalajikkeen

Perunamuusia varten kannattaa valita jauhoperunoita, ei kiinteämaltoista lajiketta. Hyviä muusiperunoita ovat esimerkiksi Van Gogh, Timo tai Rosamunda.

 

2. Suola jäi pois keitinvedestä

Perunat imevät keitinvedestä itseensä suolaa siinä missä pastakin. Jos et lisää keitinveteen edes ripausta suolaa, tuloksena voi olla varsin tylsän makuista perunamuusia.

 

3. Keitinvesi on jo kuumaa kun lisäät perunat

Perunat kannattaa laittaa kylmään keitinveteen, koska valmiiksi kuuma keitinvesi saattaa jättää perunat sisältä kylmiksi.

 

4. Lisäät kylmää voita ja maitoa muusiin

Voi ja maito kannattaa lämmittää ennenkuin lisäät niitä muusiin. Kylmä voi aiheuttaa kahdenlaisia ongelmia: Se ei imeydy yhtä hyvin kuin lämmin voi ja se myös viilentää muusia tarpeettomasti.

 

5. Työstät perunoita liikaa

Perunoiden tärkkelys voi muuttua helposti liisterimäiseksi, jos perunoita vaivaa liikaa. Muusaa perunat siis mieluiten käsin esimerkiksi haarukan tai perunaprässin avulla, äläkä silloinkaan vatkaa liikaa. Tehosekoitinta ei kannata käyttää ollenkaan, koska se on turhan tehokas laite perunamuusin valmistamiseen.

 

 

Katso myös: Lisää herkkuja perunasta

Lähde: Makuja / The Kitchn

Kuva: USDA

Kommentit

kommenttia