Pizza on herkku joka maistuu kaikille, vauvasta vaariin.

Pizza on myös helppo valmistaa – eihän se vaadi kuin taikinan ja toppinkeja. Pizzan valmistamisessa voi kuitenkin mokata, varsin helpostikin. Tässä kolme yleistä mokaa.

Ethän tee näitä pizzamokia?

1. Laitat paljon kosteita päällisiä pizzapohjan päälle

Pizzapohja vettyy liiasta määrästä tomaatteja ja juustoa, jolloin siitä katoaa rapeus.

2. Et esilämmitä uunia

Jos laitat valmiin pizzan uuniin ja uunin vasta tämän jälkeen päälle, on tuloksena pehmeäpohjainen piirakka.

3. Et käytä pizzakiveä

Varmin tapa saada rapea pizzapohja, on laittaa pizzakivi uuniin ja esilämmittää uuni vähintään 250-asteiseksi hyvissä ajoin ennen pizzan uuniinlaittamista.

4. Et esikypsennä pizzataikinaa

Kun pizzataikinaa esikypsentää uunissa pari minuuttia, se imee vähemmän kosteutta itseensä. Tuloksena rapeampi pohja.

5. Laitat kastikkeen alimmaiseksi

Vetinen kastike pizzapohjaa vasten? Unohda tavoittelemasi rapea pizzapohja. Kokeile laittaa tomaattikastike muiden toppinkien päälle – toimii hyvin!

 

Katso myös:

Herkulliset pizzareseptit

Lähde: Makuja

 

Kommentit

kommenttia