Saitko nenäsi eteen tuopillisen astetta parempaa olutta?

Näin saat siitä eniten irti!

1. Katsele

  • Oluen väri, läpinäkyvyys ja vaahdon määrä sekä laatu kertovat oluesta paljon. Älä nosta lasia valoa vasten, koska oluen todellinen väri tulee esille epäsuorassa valossa paremmin.

2. ”Huljuta”

  • Pyöritä tuoppia hieman kädessäsi. Näin aromit tulevat paremmin esille. Näet myös miten vaahto käyttäytyy – onko se paksua vai liikkuuko se notkeasti oluen mukana tuopissa.

3. Haista

  • Makuaistimuksesta 90 – 95 % syntyy itseasiassa nenässä! Kaksi nopeaa nuuhkaisua tuovat parhaiten aromit nenääsi. Voit samalla myös pyöritellä olutta tuopissasi, näin aromit kulkeutuvat parhaiten.

4. Odota

  • Olut maistuu parhaalta hieman – siis vain hieman – lämmettyään. Jääkylmä olut ei maistu juuri millekään.

5. Maista

  • Ota olutta suuhusi, mutta älä niele heti. Hanki ”suutuntumaa” – miltä olut tuntuu suussasi? Hengitä ulos samalla kun maistelet olutta suussasi – tällöin olut oksidoituu ja vapauttaa vielä enemmän aromeja nenäsi analysoitavaksi.

 

Katso myös: Lisää olut-inspiraatiota

Lähde: BeerAdvocate

Kommentit

kommenttia