Moni mieltää kaakaon sokeriseksi hemmottelujuomaksi, jota ei kannata ainakaan joka aamu juoda.

Onkin totta, että sokeriset valmiskaakaojuomat kannattaa jättää kaupan hyllyille, mutta raakasuklaasta valmistettu aito kaakao onkin toinen juttu. Tässä viisi syytä miksi jopa aamukahvin korvaamista aidolla kaakaolla kannattaa harkita.

Kaakao voikin olla parempi valinta kuin kahvi näistä syistä:

1. Enemmän antioksidantteja

Kaakaossa on enemmän terveyttä edistäviä antioksidantteja kuin esimerkiksi vihreässä teessä tai mustikassa. Peräti 10 % raakakaakaon painosta koostuu antioksidanteista! Antioksidantit suojaavat elimistöä mm. syövältä. (lähde 1, 2)

2. Alentaa verenpainetta ja diabetesriskiä

Erään tutkimuksen mukaan tummalla suklaalla on monia terveyshyötyjä. Se mm. alentaa verenpainetta ja vaikuttaa insuliinintuotantoon diabetesriskiä alentavasti. (Lähde 1, 2)

3. Torjuu masennusta

Moni masennuksesta kärsivä turvautuu suklaaseen – eikä syyttä. Suklaalla ja kaakaolla on nimittäin todettu PMS-oireita ja masennusta torjuvia ominaisuuksia. Tutkijat uskovat vaikutusten liittyvän suklaan serotoniinintuotantoa stimuloiviin vaikutuksiin.

4. Auttaa jopa painonpudottamisessa

Raakakaakaosta valmistettu (ei liiaksi makeutettu) kaakao voi auttaa jopa painonpudottamisessa! Vaikutus selittyy kaakaon sisältämillä kertatyydyttymättömille rasvahapoilla, jotka saavat aineenvaihduntaan vauhtia. (lähde)

5. Pitää aivot virkeinä ja terveinä

Luulitko että kahvi on ainoa tapa saada aivot toimintaan aamulla? Väärin! Suklaa nimittäin sisältää myös monia samoja piristäviä ainesosia kuin kahvi, erityisesti kofeiinia. Suklaan ja kaakaon on myös todettu ehkäisevän aivohalvausriskiä. (lähde)

Katso myös:

Raakakaakaoherkkuja

Lähde: TheDailyMeal / Makuja

Kommentit

kommenttia