Näillä vinkeillä löydät juuri sopivan kypsät hedelmät kaupan hedelmähyllyltä.

Itsetehty guacamole mielessä? Kannattaa olla tarkkana ettei kaupassa osta raakaa tai ylikypsää avokadoa, jotta illan sipsidippisuunnitelmasi eivät mene uusiksi!

1. Avokado

  • Tunnustele ja nyppäise avokadon päässä oleva ”nypykkä” irti. Jos sen alta paljastuu vihreää hedelmälihaa, on avokado vielä raaka. Jos nypykän alunen on keltainen, avokado on sopivan kypsä. Ylikypsän avokadon tunnistaa tummasta hedelmälihasta.

2. Vesimeloni

  • Tunnustele melonin tyviosaa: sen tulisi olla hieman pehmeä. Koputa melonin pintaa: kypsästä melonista lähtee kumea, matala ääni.

3. Ananas

  • Kypsä ananas tuoksuu makealle. Voit kokeilla myös irrottaa ananaksen lehtiruodin keskeltä lehden – jos se lähtee helposti, on ananas kypsä.

4. Mango

  • Myös kypsä mango tuoksuu makealle. Lisäksi mangoa voi tunnustella, mutta väristä et voi päätellä kypsyydestä mitään.

5. Granaattiomena

 

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia