Parempaa kahvia helposti!

Näillä kahviammattilaisten suomilla vinkeillä saat kahvinkeittimestäsi irti rutkasti enemmän makua ja aamuenergiaa!

Muista nämä:

1. Malta pestä kannu joka käyttökerran jälkeen

Kahvitahrojen ruskistama lasikannu – ei kiitos… Älä myöskään käytä lasikannua kahvinkeittimen vesisäiliön täyttämiseen – kannusta irtoava kahvirasva rasvoittaa keittimesi koneiston.

2. Maaginen suhdeluku: 6 g kahvia / 1 dl vettä

Annostele kahvia ja vettä tämän suhdeluvun mukaan, niin et voi epäonnistua. Kyseessä on eräänlainen kahvinkeiton kultainen leikkaus!

3. Maksimaalisesti aromeja kahvimyllyn avulla

Jos haluat kokea miltä tuore kahvi maistuu, niin osta Suomessa paahdettuja kahvipapuja ja jauha ne itse ennen kahvin keittämistä. Voi olla ettet enää koskaan palaa kaupan valmiiksi jauhettuihin kahveihin.

4. Eliminoi ”kraateri”

Oletko huomannut, että yleensä kahvinpurujen keskelle muodostuu eräänlainen kraateri? Tällöin kahvin aromit eivät uutu optimaalisesti kahvinpuruista itse kahviin. Jos kahvinkeittimesi mahdollistaa sen, niin tasoittele syntyvää kraateria samalla kun vesi uuttuu purujen läpi. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla pour over -kahvia tai pressopannua.

5. Muista puhdistaa kahvinkeittimesi aika ajoin

Rupsutus ja keittimen hitaus kertovat, että koneisto alkaa olla kalkkeutunut.

Katso myös:

Lisää kahvi-inspiraatiota

 

Lähde: HS

Kommentit

kommenttia