Näillä kahviammattilaisten suomilla vinkeillä saat kahvinkeittimestäsi irti rutkasti enemmän makua ja aamuenergiaa!   1. Malta pestä kannu joka käyttökerran jälkeen

  • Kahvitahrojen ruskistama lasikannu – ei kiitos… Älä myöskään käytä lasikannua kahvinkeittimen vesisäiliön täyttämiseen – kannusta irtoava kahvirasva rasvoittaa keittimesi koneiston.

2. Maaginen suhdeluku: 6 g kahvia / 1 dl vettä

  • Annostele kahvia ja vettä tämän suhdeluvun mukaan, niin et voi epäonnistua. Kyseessä on eräänlainen kahvinkeiton kultainen leikkaus!

3. Maksimaalisesti aromeja kahvimyllyn avulla

  • Jos haluat kokea miltä tuore kahvi maistuu, niin osta Suomessa paahdettuja kahvipapuja ja jauha ne itse ennen kahvin keittämistä. Voi olla ettet enää koskaan palaa kaupan valmiiksi jauhettuihin kahveihin.

4. Eliminoi ”kraateri”

  • Oletko huomannut, että yleensä kahvinpurujen keskelle muodostuu eräänlainen kraateri? Tällöin kahvin aromit eivät uutu optimaalisesti kahvinpuruista itse kahviin. Jos kahvinkeittimesi mahdollistaa sen, niin tasoittele syntyvää kraateria samalla kun vesi uuttuu purujen läpi. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla pour over -kahvia tai pressopannua.

5. Muista puhdistaa kahvinkeittimesi aika ajoin

  • Rupsutus ja keittimen hitaus kertovat, että koneisto alkaa olla kalkkeutunut.

Katso myös: Lisää kahvi-inspiraatiota

Lähde: HS

Kommentit

kommenttia