Harvassa ovat ne ruokalajit, joiden kanssa perunamuusi ei maistuisi.

Tässä viisi niksiä joiden avulla onnistut perunamuusin tekemisessä joka kerta.

Muista nämä vinkit, kun teet perunamuusia:

1. Suosi jauhoisia perunoita

Jauhoperunoista teet samettisen ja hienojakoisen muusin. Suosi siis esimerkiksi Rosamundaa tai Puikulaa. Kiinteämaltoiset perunat, kuten Siikli, eivät sovellu perunamuusiaineeksi yhtä hyvin.

2. Lisää tilkka suolaa keitinveteen

Monet lisäävät pastan keitinveteen jo ripauksen suolaa, mutta eivät tee samoin perunoiden kanssa. Saat kuitenkin enemmän makua irti kun lisäät hieman suolaa jo keittovaiheessa.

3. Aloita huoneenlämpöisellä keitinvedellä

Keitinvettä ei kannata esilämmittää kuumaksi ennen perunoiden kattilaan laittamista. Valmiiksi kuuma vesi kypsentää perunat epätasaisesti: Peruna voi tuntua jo ylikypsältä pinnasta mutta sisältä se onkin vielä raaka.

4. Anna voin seistä huoneenlämmössä 1 – 2 tuntia ennen tarjoilua

Jääkaappikylmä voi kylmentää koko muusin ja pahimmillaan pilaa makunautinnon. Lämmin voi myös imeytyy paremmin muusiin.

5. Älä muussaa liikaa

Perunamuusi kannattaa muussata käsin, koska sähkövatkaimella vatkattuna muusista voi helposti tulla liian paksua. Tämä johtuu perunan solurakenteesta, joka liian hienoksi jauhettuna muuntuu liisterimäiseksi.

 

Katso myös:

Lisää perunamuusi-inspiraatiota

Lisää niksejä

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia