Kahvin makua voi petrata helposti kotikonstein.

Tässä viisi helppoa niksiä herkullisempaan kahvihetkeen.

Kokeile näitä:

1. Säilytä kahvi omassa pakkauksessaan

Sulje pakkaus tiiviisti jokaisen käyttökerran jälkeen, näin ilma ei pääse haihduttamaan kahvin aromeja. Säilytä pakkaus myös liialta kuumuudelta ja valolta suojattuna.

2. Hanki kahvimylly

Kahvi maistuu ylivoimaisesti parhaalta vastajauhettuna. Jauhamisen jälkeen kahvin aromit alkavat välittömästi haihtua.

3. Puhdista laitteet välittömästi kahvittelun jälkeen

Puhdista kannu heti käytön jälkeen. Näin siihen ei jää epäpuhtauksia tai kalkkia.

4. Älä kaada vettä keittimeen kahvinkeittimen lasikannulla

Keittimen kannusta siirtyy kahvin rasvaa keittimen koneistoon, mikä aiheuttaa ajanmyötä makuhaittoja. Varaa kahvinkeittimen vedelle oma kaadin.

5. Nauti kahvi tuoreena

Mitä pidempään kahvi seisoo pannussa, sitä kitkerämmäksi se muuttuu. Sekoita kahvia ennen tarjoilua.

Katso myös:

Lisää kahvivinkkejä ja -juttuja

Lähde: HS

 

Kommentit

kommenttia