Vältä nämä suodenkuopat, niin onnistut grillaamisessa.

Tässä viisi varsin yleistä grillausmokaa, jotka on kuitenkin helppoa korjata.

5 grillausmokaa, jotka sinun tulee tiedostaa:

1. Et esilämmitä grilliä

Grillin tulisi olla niin kuuma että pihvit sihisevät kun asetat ne grilliritilälle. Näin pihvit paistuvat nopeammin ja niistä tulee rapeampia.

2. Et puhdista grilliä

Kukapa haluaisi poimia edellisten grillauskertojen töhnää makkaroistaan? Grilli kannattaa puhdistaa jokaisen grillaussession jälkeen. Puhdistamisen voi tehdä myös ennen grillausta: Esilämmitä grilli ja hiero epäpuhtaudet pois messinkiharjalla tai alumiinifoliopallolla.

3. Käsittelet kaikkea samoilla grillipihdeillä

Jos käsittelet perunoita ja vihanneksia samoilla pihdeillä joilla käsittelit raakaa lihaa, niin teet melkoisen ruokaturvallisuusmokan. Muista myös pestä aina kätesi ennen elintarvikkeiden käsittelyä.

4. Odotat että pihvit lämpenevät huoneenlämpöisiksi

Lihan ei tarvitse olla huoneenlämpöistä paistuakseen mehukkaaksi ja rapeaksi – tämä luulo on vain sitkeä myytti.

5. Öljyät grilliritilän

Itse ritilää ei oikeastaan kannata öljytä, koska öljy valuu vain liekkeihin. Öljyä mieluummin paistettavat lihat ja vihannekset. Katso myös tämä perunatemppu!

 

 

Katso myös:

Lisää grillausinspiraatiota

 

 

Lähde: RD

Kommentit

kommenttia