Pakastekinkku on helppo ja maukas valinta joulupöytään, kunhan huomioit nämä viisi asiaa sen sulattamisessa:

 

1. Hanki kinkku ajoissa ja sulata se viileässä

  • Pakastekinkku on mehukkaimmillaan sen jälkeen kun se on saanut ensin sulaa hitaasti ja tasaisesti viileässä lämpötilassa. Sulata kinkku omassa pakkauksessaan, mielellään jääkaapissa.

 

2. Mitä isompi kinkku on, sitä kauemmin sen sulattaminen jääkaapissa kestää

  • 2 – 3 kilon kinkku sulaa jääkaapissa 1 – 2 päivässä.
  • 3 – 6 kilon kinkku vaatii 2 – 3 päivää
  • 8 – 12 kilon jättikinkku vaatii 3 – 5 päivää

 

3. Sisältääkö kinkku luun?

  • Jos sisältää, sen sulattaminen kestää pidempään.

 

4. Sulattaminen ulkona

  • Kinkun voi huoletta sulattaa esim. parvekkeella, jos lämpötila ei ylitä kuutta plus-astetta
  • Jos asteita on alle -5, sulattaminen ei enää onnistu
  • Kinkku on hyvä siirtää jääkaappiin pari päivää ennen paistamista, jotta sen sisälämpötila on varmasti plussan puolella

 

5. Sopiva lämpötila ennen paistamista

  • Ennen kuin nakkaat kinkun uuniin, kannattaa varmistaa paistomittarilla että sen sisälämpötila on 4 – 10 astetta

 

 

Katso myös: Lisää jouluherkkuinspiraatiota

Lähde: Kotiliesi

Kommentit

kommenttia