Kahvi maistuu myös monien ruokien kanssa.

Tämän tietää Makuja.fi:n haastattelema Kati Jaakonen, alias Hellapoliisi. Tässä neljä näppärää tapaa käyttää kahvia ruoanlaitossa – joko olet kokeillut?

1. Marinadit

Kahvi toimii erinomaisena marinadina monenlaisille lihoille. Kokeile marinoida esimerkiksi lammasta tai karitsaa. (Katso myös: Lisää lammas– ja marinadi-inspiraatiota)

2. Kastikkeet

Moni tumma kastike saa potkua tilkasta kahvia. Kokeile vaikkapa tätä kahvikastikereseptiä.

3. Leivonta

Makeissa leivonnaisissa kahvi onkin tutumpi maku. Kuka voisi vastustaa esimerkiksi kahvilla maustettuja mokkapaloja tai tiramisua? Kahvi toimii myös monenlaisten kakkujen kostukkeena ja erilaisissa mousseissa.

4. Vaniljaiset ja suklaiset herkut

Hellapoliisi vinkkaa, että vaniljaiset ja suklaiset maut ovat erityisen hyviä makupareja hieman karvaana suussa tuntuvalla kahville. (Katso täältä vaniljaisia ja suklaisia herkkuja)

Miten sinä käytät kahvia ruoanlaitossasi? Kommentoi alla!

 

Katso myös: Lisää kahvi-inspiraatiota

Lähde: Makuja / Hellapoliisi

Kommentit

kommenttia