Tässä muutama oleellinen ja opettelemisen arvoinen peukalosääntö ruoanlaittoon liittyen. Videon on tuottanut BuzzFeed, alla suomennokset.

1. Eri elintarvikkeiden marinointiaikoja jääkaapissa

 

Naudan-, sian- ja lampaanlihan marinointiajat:

Minimiaika: 4 minuuttia
Maksimiaika: 12 tuntia

Kananlihan marinointiajat:

Minimiaika: 30 minuuttia
Maksimiaika: 6 tuntia

Tofun marinointiajat:

Minimiaika: 20 minuuttia
Maksimiaika: 12 tuntia

Kalan ja katkarapujen marinointiajat:

Minimiaika: 15 minuuttia
Maksimiaika 30 minuuttia

Katso myös: Lisää marinointiniksejä ja -reseptejä

2. Naudanlihapihvin kypsyyden testaamisen peukalosääntö

Peukalon alla oleva lihas muistuttaa sormituntumaltaan hyvin pitkälti eri kypsyysasteista naudanlihapihviä. Kyseessä on siis peukalosääntö sanan varsinaisessa merkityksessä!

Pihvi on raaka, kun se tuntuu samalta kuin peukalon alla oleva lihas täydellisessä lepotilassa.
Pihvi on puoliraaka, kun se tuntuu samalta kuin peukalon alla oleva lihas silloin kun peukalo ja etusormi koskettavat toisiaan.
Pihvi on ”medium miinus”, kun se tuntuu samalta kuin peukalon alla oleva lihas silloin kun peukalo ja keskisormi koskettavat toisiaan.
Pihvi on medium, kun se tuntuu samalta kuin peukalon alla oleva lihas silloin kun peukalo ja nimetön koskettavat toisiaan.
Pihvi on kypsä, kun se tuntuu samalta kuin peukalon alla oleva lihas silloin kun peukalo ja pikkurilli koskettavat toisiaan.

Katso myös: Lisää pihvi-inspiraatiota

3. Salaatinkastikkeiden valmistamisen peukalosääntö

60 % salaatinkastikkeesta tulisi koostua öljystä: Oliiviöljystä, rypsiöljystä, tms.
30% salaatinkastikkeesta tulisi koostua happamasta ainesosasta: Balsamicosta, sitruunamehusta, tms.
10% salaatinkastikkeesta tulisi koostua muista ainseosista: Sinapista, valkosipulista, soijakastikkeesta, tms.

Katso myös: Salaatinkastikereseptejä

4. Maukkaan teen valmistamisen peukalosääntö

Valkoinen tee: haudutusaika 4 – 5 min, veden lämpötila 80 astetta.
Vihreä tee: haudutusaika 45 sek – 1 min, veden lämpötila 80 astetta.
Musta tee: haudutusaika 2 – 3 min, veden lämpötila 90 – 95 astetta.
Yrttitee: haudutusaika 5 – 6 min, veden lämpötila 98 astetta.


Katso myös:
Lisää ruoanlaittovinkkejä
Lisää teeinspiraatiota
 

Kommentit

kommenttia