Joulukinkku on suomalaisen joulupöydän ehdoton suosikki ja kruunaamaton kuningas. Monet ovat myös tarkkoja siitä, että pöytään tulee ostaa nimenomaan suomalainen kinkku.

Suomalaista kinkkua kannattaakin suosia – tässä neljä hyvää syytä:

 

1. Ulkomaisissa kinkuissa on tänä vuonna todettu MRSA-bakteeria

  • MOT-ohjelman suorittamassa laboratoriokokeessa analysoitiin 25 sianlihatuotetta: 20 suomalaista ja 5 ulkomaista. Viidestä ulkomaisesta sianilihatuotteesta kahdessa todettiin antibioottiresistenttiä MRSA-bakteeria: Hollantilaisissa pekonikuutioissa ja tanskalaisesta pakastetusta joulukinkusta. Kaikki 20 suomalaista sianlihavalmistenäytettä todettiin puhtaiksi. (lue aiheesta lisää täältä)

 

2. Suomalainen kinkku on eettisesti vastuullinen valinta

  • Teuraaksi kasvatettavien sikojen hyvinvointi on Suomessa selkeästi paremmalla tasolla kuin Euroopassa keskimäärin, selviää Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisen tiedekunnan vetämän tutkimusryhmän raportista.

 

3. Suomalainen kinkku kelpaa jopa kiinalaisille

  • Ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin – nimittäin Venäjän tuontikielloissa: Suomalaiselle sianlihalle saattaa avautua uudet markkinat Kiinassa.

 

4. Ostamalla suomalaisen kinkun tuet maaseutujemme yrittäjiä

  • Viimevuosina sikojen kasvattaminen on muuttunut taloudellisesti erittäin haastavaksi useimmille sikatilallisille. Suomalaisen joulukinkun ostaminen on tuenosoitus suomalaisille maaseutuyrittäjille. Se on pieni mutta tärkeä teko suomalaisen maaseudun elinvoimaisuuden puolesta.

 

 

Katso myös:

Kuva: J_ami

Kommentit

kommenttia