Nämä viisi ruokaa ovat terveysvaikutuksiltaan erinomaisia, mutta vain kohtuudella syötyinä.

Juuri näitä ruokia voi helposti antautua ahmimaan yli rajojensa.

4 ruokaa, jotka ovat terveellisiä vain kohtuudella nautittuina:

1. Myslit

Makeuttamattomat myslit ovat murovalinnoista terveellisimmästä päästä. Makeuttamattomassakin myslissä on kuitenkin paljon energiaa – huomioi tämä annostellessasi mysliä aamiaiskulhoosi. Jos vielä lisäät päälle esimerkiksi kuivattuja hedelmiä, voit helposti saada puolet päivän energiatarpeestasi yhdellä myslikulhollisella.

2. Pähkinät

Pähkinät ovat täynnä hyviä rasvoja ja kuitua. Sopiva päiväannos pähkinöitä on kuitenkin yllättävän pieni: Kulhollinen pähkinöitä voi täyttää päivän kaloritarpeen jo moninkertaisesti. Sopiva päiväannos pähkinöitä on pieni kourallinen, joten älä altista itseäsi houkutukselle. Älä tyhjennä pähkinäpussia kulhoon, mistä koko pähkinäpussillinen on liian helppo ahmia suuhunsa kerralla, vaan pussita pähkinät sopiviksi annoksiksi.

3. Oliiviöljy ja muut kasviöljyt

Oliivi- ja rypsiöljy on terveellistä sopivassa määrin käytettyinä. Ne ovat kuitenkin täyttä energiaa – tämä on syytä huomioida esimerkiksi silloin kun öljyjä käyttää salaatinkastikkeena. Lorauta salaatin päälle siis vain pari ruokalusikallista öljyä – se riittää maun esiintuomiseen.

4. Appelsiinimehu

Appelsiinimehu on monesti yhtä sokeripitoista kuin limsatkin, eikä siinä ole yhtä paljoa kuitua kuin kokonaisessa appelsiinissa. Syö siis appelsiini mieluiten kokonaisena, tai rajoita appelsiinimehun nauttiminen puoleen lasilliseen päivässä.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: MeNaiset / Huffington Post

Kommentit

kommenttia