Kun ruoka pakastetaan ensimmäisen kerran, osa ruoassa olevista solurakenteista rikkoutuu.

Tästä syystä pakasteruoat eivät ole aivan yhtä hyviä ja arvokkaita kuin tuoreet ruoat. Ruoan pakastaminen toistamiseen tekee ruoan solurakenteessa vielä enemmän tuhoja, mikä maistuu ja tuntuu ruoan rakenteessa. Sulattaminen myös nopeuttaa bakteerien kertymistä ruokaan ja sen pilaantumista.

1. Raaka liha, kala, kana

Jos olet säilyttänyt lihaa jääkaapissa, sen voi huoletta pakastaa. Jos liha on sen sijaan seissyt huoneenlämmössä pidempään, sitä ei kannata enää laittaa pakastimeen. Kannattaa myös muistaa, että esimerkiksi kauppojen tuoretiskillä myytävät katkaravut on usein pakastettu ja sulatettu esillepanoa varten. Älä siis pakasta niitä toistamiseen!

2. Kypsä liha, kala, kana

Jäikö caesar-salaattia jääkaappiin iso kulhollinen? Älä pakasta sitä, vaan kutsu kaverit samantien viettämään vaikkapa kanaburritoiltamia.

3. Jäätelö

Jos jäätelö on ehtinyt hieman sulaa huoneenlämmössä, sitä ei kannata enää pakastaa. Sen rakenne muuttuu epämiellyttävän jäähileiseksi. Tee sulaneesta jäätelöstä mieluummin vaikka smoothie.

4. Mehutiivisteet

Hedelmää sisältävät tuotteet alkavat käymään nopeammin kuin uskotkaan. Sama koskee hedelmää sisältäviä smoothieita.

 

Katso myös:

Lisää keittiövinkkejä

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia