Pidä nämä ruoat poissa pakkasesta, jos olet ne kerran sieltä pois ottanut.

Tiettyjä ruokia ei tulisi koskaan pakastaa uudelleen sen jälkeen, kun ne on kerran sulattanut. Tässä neljä sellaista ruokaa:

1. Raaka liha

Punainen liha, kana ja raaka kala ovat kaikki ruokia joita ei tulisi pakastaa uudelleen, varsinkaan jos ne ovat sulaneet yli viiden asteen lämpötilassa (eli jääkaappia lämpimämmissä oloissa). Kannattaa myös muistaa että esimerkiksi pakastekatkaravut ovat usein valmiiksi uudelleenpakastettuja – jos katkaravut ovat pussissa yhtenä isona könttinä, näin on mitä luultavimmin käynyt. Valitse siis mielellään katkarapupussi jossa katkaravut tuntuvat olevan irrallaan toisistaan.

2. Jäätelö

Jos jäätelö on ehtinyt jo sulaa pöydässä, niin sitä ei kannata laittaa takaisin pakastimeen. Pakastimessa sen tekstuuri muuttuu oudoksi ja jäähileiseksi.

3. Täysmehut

Mehut alkavat käymään nopeammin kuin arvaatkaan. Jos et ole aikeissa valmistaa kiljua niin appelsiinimehun pakastamisen kanssa kannattaa olla tarkkana.

4. Lihaa sisältävät ruoat

Muhennokset, pastat ja muut sekalaiset sörsselit kannattaa syödä sen jälkeen kun ne on kerran sulattanut. Näin minimoit riskin että jokin raaka-aine ehtii mennä pahaksi.

 

 

terveysnappi

 

 

Lähde: The Kitchn

Kommentit

kommenttia