Ruokahävikkiä voi vähentää tietoisesti.

Hedelmät ja vihannekset säilyvät pidempään, kun tiedät muutaman perusasian niiden säilyttämisestä.

1. Makeus

Mitä makeammista hedelmistä on kyse, sitä nopeammin ne pahenevat. Syö siis persikat ja melonit melko pian ostamisen jälkeen.

2. Säilytyslämpötila

Mitä kylmempi, sitä parempi. Niin yksinkertaista se on! Voit myös lykätä kypsymisprosessia laittamalla esimerkiksi avokadot jääkaappiin.

3. Maku

Kaikki ruoka maistuu paremmalta, kun sen annetaan lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen syömistä. Tämä pätee myös vihanneksiin.

4. Tuoreus

Sesonkiaikaan ostetut vihannekset säilyvät pääsääntöisesti pidempään kuin muuna aikana ostetut tuontituotteet.

Lähde: Womens Health

 

Kommentit

kommenttia