Perunamuusin valmistaminen ei ole rakettispagettitiedettä.

Jos kuitenkin haluat epäonnistua täydellisesti, niin noudata seuraavia ohjeita.

Toimi näin:

1. Valitse kiinteämaltoinen perunalajike

Mitä jauhoisempi, sitä silkkisempi muusi. Tavoitteenasi on kuitenkin kiisselimäinen muusi, joten valitse lajikkeeksi kiinteämaltoinen peruna – esimerkiksi Siikli tai Timo.

2. Jätä suola pois kokonaan

Perunamuusista saa väljähtäneen kaurapuuron makuista, kun jättää suolan kokonaan pois. Älä lisää rippustakaan.

3. Keitä ensin vesi, sitten lisää vasta perunat

Kun esikeität vettä ja lisäät perunat vasta sen jälkeen kattilaan, saat aikaiseksi mahdollisimman epätasaisesti kypsyneitä perunoita. Huomaat onnistuneesi kun perunoita muussatessasi löydät niiden sisältä kovana ja kylmänä pysyneen ytimen.

4. Vatkaa ja sekoita kuin hullu

Pura kaikki viikon aikana sisääsi kertynyt raivo perunamuusin vatkaamiseen: Sekoita pitkään ja voimalla. Näin varmistat että perunamuusin koostuus on juuri oikealla tavalla liisterimäinen.

 

Katso myös:

Parempia perunamuusiohjeita

Lisää keittiöniksejä

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia