Reactions-Youtube-kanavan videolla näytetään neljä tapaa tehdä ruokailusta miellyttävämpää kemiaan liittyvän tietämyksen avulla.

 

1. Onko kahvisi kitkerää?

  • Liian kuuma keitinvesi lisää kahvin kitkeryyttä, joten varmista ettet käytä kiehuvan kuumaa vettä kahvia keittäessäsi. Jos et keitä kahvia perinteisellä menetelmällä tai nautit kitkerän kahvisi töissä tai kahvilassa, niin ripaus suolaa voi auttaa. Suolan molekyylit ehkäisevät kitkerää makua imeytymästä kieleesi.

 

2. Haluatko nopeuttaa vihreiden banaaniesi kypsymistä?

  • Laita ne parin kypsän tomaatin kanssa paperipussiin ja pussi kiinni! Kypsien tomaattien erittämä eteeni-hormoni vauhdittaa banaanin kypsymistä oleellisesti.

 

3. Tuliko kekseistäsi kuivia korppuja?

  • Ei hätää! Laita keksit suljettavaan muovipussiin tuoreen paahtoleivänpalan kanssa. Keksit ovat hygroskooppisia, mikä tarkoittaa että ne imevät itseensä kosteutta leivänpalasta.

 

4. Onko valurautapannusi ruosteessa?

  • Käytä Coca-Colaa sen puhdistamiseen! Kokiksen sisältämä fosforihappo puhdistaa ruosteen erittäin tehokkaasti.

 

 

Katso myös: Lisää keittiövinkkejä

Kommentit

kommenttia